Alle Vragen

Wat betekent weloverwogen toesteming?

Voordat u deelneemt aan een onderzoeksproject, ontvangt u een weloverwogen toestemmingsdocument in uw moedertaal. Dit bevat de nodige informatie over het onderzoeksproject, zodat u het proces van het onderzoeksproject kent en wat er van u wordt verwacht. Dit betekent dat u het weloverwogen toestemmingsdocument zult moeten doornemen voordat u beslist of u wilt deelnemen aan het onderzoek of niet, zodat u zich comfortabel voelt met het proces.

Het document bevat details over de procedure van het onderzoeksproject, zoals het doel, de duur, vereiste procedures en belangrijke contacten. Informatie over risico's, mogelijke bijwerkingen en potentiële voordelen worden ook uitgelegd in het weloverwogen toestemmingsdocument. Daarnaast bespreekt u ook de procedure met de arts en de verpleegkundige van het onderzoek.

Als u na de eerste interviews niet aan het onderzoeksproject wilt deelnemen, wordt deze beslissing gerespecteerd. Als u wilt deelnemen en u het weloverwogen toestemingsdocument ondertekent maar vervolgens het onderzoek niet wenst te voltooien, wordt deze beslissing ook gerespecteerd. U zou zich veilig moeten voelen en door willen gaan met het onderzoek omdat u dat wilt en niet omdat u zich hiertoe gedwongen voelt. U heeft altijd de mogelijkheid om het onderzoeksproject te verlaten als u dat wenst.

Wacht!
Het duurt slechts 2 minuten.
Wil je mee kunnen doen aan onderzoeksprojecten?
Gratis en niet-bindend · meer dan 65.000 leden
Ja, meld me aan!
Misschien later
Gezondheidspanel

Word onderdeel van Gezondheidsraad

Het doel van Gezondheidsraad is om onze gezondheid te verbeteren door middel van onderzoek, maar we hebben uw hulp nodig om dit te doen. U kunt helpen door u aan te melden voor Gezondheidsraad en daardoor mogelijk deel te nemen aan onderzoeksprojecten. We nemen alleen contact met u op als uw gezondheidsprofiel past bij een actief onderzoeksproject. Alle onderzoeksprojecten zijn vooraf goedgekeurd door de relevante Europese ethische commissies voor onderzoek, de zogenaamde Research Ethics Committees (REC's).
 

Maak gezondheidsprofiel aan